Kamperen in Poitou Charentes

 

Onze eilanden

L'Ile d'Oléron: de grootste van de vier eilanden.
Zie: Citadel van Château d'Oléron, het treintje van St Trojan ,vissershaven van La Cotinière hoog in kleuren, Chassiron vuurtoren, pole aard van moerasvogels in Dolus d'Oléron, Boyardville (vertrek per boot te benaderen Fort Boyard) ...

L'Ile d'Aix in de voetsporen van Napoleon...
Alleen per boot bereikbaar (Bij de aanlegsteiger van Fourras).Dit eiland kan worden bezocht op voet of per fiets,na een leuke kruising.Gegarandeerd avontuur parfum!

L'Ile de Ré:
Bezoek Flotte en Ré en Ars en Ré, 2 van de mooiste dorpen van Frankrijk , dan moet je herstellen naar St Martin en Ré, de hoofdstad, Na een lange wandeling of fietstocht langs de lichte kust. Een reis naar de Phare des Baleines in het uiterste noorden van het eiland?

L'Ile Madame: de wildste
Het eiland is te bereiken bij laag water, wandelen of fietsen door de Passe aux Boeufs (1 km) van Port des Barques.Het is een Geclassificeerde natuurgrond. Carrelets, aquacultuur farm, kustpaden...

Behalve het departement Charente-Maritime

Cognac (ongeveer 1u15). Ga naar Cognac via de schilderachtige route langs de Charente (stoppen bij Chaniers) naar grotere huizen als Remy Martin, Hennessy en Martel bezoeken ... U kunt ook de cognac te proeven tijdens deze bezoeken. Picnic plezier langs de Charente.

Blaye en Blayais (env, 01:15). Citadel van Blaye en grote wijnen.

Médoc (env.1h15 met de veerboot naar Royan).

Bordeaux (env 1u30).
St-Emilion (ongeveer 1:30).
De Marais Poitevin (1u30).
Futuroscope (1u30). Grote Europese park van het beeld.
Le Puy du Fou (ongeveer 2:15).