Historisch

 

De geschiedenis van Le Clos Fleuri.

Camping Le Clos Fleuri bestaat sinds 1974. Paulette en Jean Devais, beide kampeerders uit de jaren '60 vol met toekomstplannen, realiseerden samen Jean's droom: het ontwikkelen van een bijzondere camping op basis van hun eigen kampeerervaringen. Verleid door de omgeving, de lokatie, de oude boerderij en het zachte klimaat met de vele zonuren per jaar, werd Médis de lokatie voor camping Le Clos Fleuri! Ze begonnen met 100 plaatsen en 3 sterren.
In het begin was er vooral veel open veld, de 'oude hooivelden'. Mooi natuurlijk, maar zonder de nodige schaduw. Dus: bomen en planten werden geplant en langzamerhand kreeg de camping steeds meer vorm.
Terwijl Paulette als kleuterleidster en Jean als salesmanager van een Cognacproducent hun vaste baan nog niet durfden op te geven, bouwden zij stukje bij beetje vol overgave aan hun grote droom.

Michèle en Christian, de twee kinderen van Jean en Paulette, groeiden op in de jaren '70, met het ideaal van hun ouders en werkten al snel mee met de dagelijkse werkzaamheden op de camping. Ze hielpen mee met frites bakken, helpen in de bar met bedienen of met de verkoop in de kampwinkel; ook het schoonmaken van de toilet- en doucheunits hoorde natuurlijk daarbij.
Er gaat zelfs een verhaal dat Christian op zijn veertiende in zijn eentje de vuilnis ophaalde in een oude eend, maar of dat waar is kunnen we niet bevestigen .

In de jaren '80 groeit de camping, vooral met herhaaldelijk terugkomende Europese families en met de groei van de bomen neemt ook de hoeveelheid schaduw toe om de kampeerplekken nog meer comfort te geven. In 1986 wordt het zwembad aangelegd, in 1988 de midgetgolfbaan en in 1989 de sauna....
In 1989 mist Christian helaas het hele zomerseizoen omdat hij in Militaire dienst zit.

In 1991 wordt het tweede toiletgebouw aangelegd en in 1992 start een nieuw avontuur: "French Country Camping".

In datzelfde jaar start Cathy, dochter van vrienden en trouwe campinggangers, met seizoenswerk op de camping. Op haar 20e verjaardag, nodigt ze een vriendin, Marie-Luce, uit om haar verjaardag mee te vieren. Het is liefde op het eerste gezicht voor Christian en Marie-Luce.

In 1994 begint het French Country Camping meer vorm te krijgen met de komst van de behulpzame ambassadeurs Ann en George. In 1997 worden de eerste huisjes in gebruik genomen: 3 chalets Rêve en 1 chalet Fun.
In de zware winterstorm van 1999 sneuvelen meer dan 200 hoge bomen... In het jaar daarop worden opnieuw veel bomen geplant om de lege plekken weer op te vullen.

In 2000 komt Marie-Luce voor goed naar Le Clos Fleuri. Christian en Marie-luce trouwen in oktober in het plaatsje Allier.
In 2003 wordt hun zoon Gabriel geboren in Royan. Zijn eerste zomer, met een hittegolf aan de Côte de Beauté. Gelukkig geeft Le Clos Fleuri altijd de nodige comfort en bescherming! In 2005 krijgt Gabriel dan ook zijn eigen tent op de camping.

In de jaren vanaf 2010. Steeds vaker komen nu de kinderen van onze vaste bezoekers ook naar Le Clos Fleuri! De bar ademt nog altijd dezelfde sfeer van vroeger uit, met veel mooie herinneringen.

2012 is het eerste seizoen waarbij Le Clos Fleuri is aangesloten bij: 'Sites & Paysages de France', een netwerk van onafhankelijke campings; Hallo nieuwe familie!!!! Door dit netwerk zijn Christian en Marie-luce met Gabriel zelf ook weer meer aan het kamperen en gebruiken ze de nieuwe ideeën die ze opdoen om van Le Clos Fleuri een nóg fijnere en betere camping te maken.

2016 : "Qualité Tourisme" keurmerk.

2018: "we kijken er erg naar uit om jullie allemaal te ontmoeten en samen met ons dit grote avontuur te beleven!"

Marie-Luce, Christian & Gabriel

Welcome